cap BRETBACHhead_tophead_long


O spirulině

Základní informace o spirulině:

Podle biologie to není řasa, ale je řazena mezi bakterie. Spirulina je tedy modrozelená cyanobacterie, kterou nelze vidět pouhým okem. Bakterie jsou součástí domény jednobuněčných prokaryotických organizmů, které nemají samostatnou membránou oddělené buněčné jádro.

Buňka spiruliny má tvar spirály. Obvykle žije v brakických vodách, které jsou méně slané než běžná mořská voda. Přirozeně se také vyskytuje v tropických a subtropických jezerech s velkou koncentrací hydrogenuhličitanů a uhličitanů. Tato jezera mají velkou hodnotu pH, to znamená, že jsou alkalická.

Spirulina obsahuje 60-70% bílkovin v sušině. Proteinový podíl se skládá z 18 druhů aminokyselin. Dále jsou zastoupeny některé druhy vitamínů, například vitamín A, B, E, H, B12, minerály a mastných kyseliny nezbytných pro náš organizmus.

Dvacet let byla spirulina intenzivně, studována v různých oficiálních vědeckých výzkumech a konzumuje se ve více než 70 zemích po celém světě. V současné době se nezvratně potvrzuje, že je mimořádně užitečným výživovým doplňkem. Je nesmírně významná jak pro prevenci, tak i pro symptomatickou léčbu. Jen pouhé vyjmenování jejích pozitivních účinků by mnohonásobně přesáhlo možnosti tohoto článku. Z mnoha významných účinků to je například antivirová aktivita, krevní výživa, posílení imunity těla proti bakteriím nebo cizorodým látkám a regenerace během doby uzdravení (rekonvalescence). Mezi další patří podpora homeostázy, snížení únavy a posílení celkového zdraví organizmu.

« Spirulina | Odpovědi na Otázky»
Copyright © 2006 PROBACH, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. All rights reserved