Vážení zákaznici z důvodu dovolené  v době od 9.7.2018 do 14.7.2018 nebudeme moci vyřizovat Vaše objednávky děkujeme za pochopení.

BRETBACH - BIO Chlorella A+, zelený čaj a Mladý ječmen
cap BRETBACHhead_tophead_long


Příprava zeleného čaje

Na přípravu čaje jsou různé názory, které se liší jak postupem, tak použitím prostředků. Existují různá doporučení pro dosažení optimálního chuťového potěšení z čaje, ovšem většinou na úkor hodnot, které by měly být v čaji zachovány. Může například dojít k přeměně některých užitečných látek dokonce i ve škodlivé jedy. K tomu přispívá například fermentace čaje, různé způsoby vaření nebo i jen použití velmi horké vody.

Koupíte-li si náš čaj, najdete v příbalovém letáku doporučení na jeho přípravu, která byla sestavená našimi experty.

Nejdůležitější zásady jsou tyto:

  • Použijte jen speciální vodu s ohledem na citlivost a křehkost účinných látek.
  • Doporučujeme přípravu čaje ve studené vodě, ovšem samozřejmě můžete připravit i čaj v teplé vodě maximálně však 60°C.
  • Pokud jste se rozhodli pro přípravu ve studené vodě, doporučujeme čaj vyluhovat alespoň 1/2 hodiny. Lístky čaje se rozvinou, změknou a změní svou barvu na jasnou zelenou, což je důkazem antioxidačního efektu, který brání zbarvení čaje do tmavých odstínů způsobeného oxidací.

Bretbach čaj je speciální odrůda, sklizená v časném stádiu růstu. Není fermentovaný, a proto po vyluhování má jen světlou barvu. Protože i po vyluhování mnoho užitečných látek zůstává v listech, překonejte jejich hořkou chuť a zkuste lístky jemně rozkousat a sníst. Brzy zjistíte, jaké povzbuzující účinky mají látky v nich obsažené.

Přestože výrazné průvodní nebo vedlejší efekty po snědení lístků nejsou známy, mohly by citlivější osoby při větší dávce pociťovat mírné točení hlavy nebo slabou nevolnost.

Proto nedoporučujeme překročit doporučenou denní dávku 5–10 g. U dětí začínejte s malými dávkami.

« o čaji | info o čaji »
Copyright © 2006 PROBACH, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. All rights reserved