BRETBACH - BIO Chlorella A+, zelený čaj a Mladý ječmen
cap BRETBACHhead_tophead_long


Kvalita

Otázka kvality nabírá, čím dal více na vážnosti, takže pro některé výrobce a distributory může byt osudná. Ale jaká jsou kritéria na hodnocení chlorelly a podle jakých standardů se kvalita určuje? Státy, které prozkoumaly chlorelu a její blahodárné účinky pro člověka, brzy zjistily, že mezi kvalitou jednotlivých výrobců mohou být doslova propastné rozdíly. Byli nuceni zavést svá kritéria pro dovoz a pěstovaní chlorelly jako například Japonsko a Spojené státy americké.

Budeme zde rozebírat ty nejdůležitější podmínky a procedury, které jsme brali v úvahu při výběru našeho výrobce. Zvolili jsme ho po dokladném průzkumu trhu a po vyzkoušení několika dodavatelů a výrobců chlorelly. Tyto procesy jsou nutnou podmínkou pro optimální kvalitu:

Vložení vždy nových a kvalitních kmenových buněk po sklizni. Někteří výrobci praktikují to, že nedoplňují kvalitní kmenové buňky. Jejich chlorella tím ztrácí na kvalitě a to díky zjištění, že optimální doba pro sklizeň by měla byt mezi osmi až deseti dny od vsazení nových buněk. Navíc by měla být sklizeň kompletní, to znamená celého obsahu (voda se vypustí a pak se bazén naplní novou čistou vodou a vsadí se nové kmenové vyšlechtěné buňky chlorelly). Náš výrobce považuje tento postup za rozhodující. Kmenové buňky Chlorelly pyrenoidosy jsou pro vsázku vybírané ve speciální laboratoři. Pak je kladen velký důraz na sledování nejvhodnější doby pro sklizeň. Tento postup je zaveden u našeho výrobce, který díky dlouhodobým zkušenostem vybudoval svou laboratoř, kde se vybírají jen ty nejkvalitnější a nejsilnější kmenové buňky.

Čistá nekontaminovaná voda je dalším velmi významným faktorem a měla by se vyměnit po každé sklizni. Její čistota je základem pro optimální růst. výrobce používá přírodní pramenitou vodou, která je přísně a průběžně monitorována z hlediska obsahu nežádoucích toxinů, bakterií, ale i potřebných minerálních látek. Regulováno je i optimální pH.

Ekologické prostředí bez toxických chemikálií. Chlorella je velmi citlivá na prostředí, kde je pěstována. Jakékoli znečištění se může projevit na její kvalitě. Proto se výrobce rozhodl pro pěstování na jižním ostrově Ping-Tung na Taiwanu. Tato lokalita je dokonalá i pro dostatečné a stabilní sluneční záření.

Ekologické a šetrné zpracovaní. Výrobce používá celý komplex procedur na oddělení zralých buněk po sklizni od případných nečistot bez použití chemikálií.

Technologie dezintegrace, její šetrnost a stupeň, jsou jedny z nejdůležitějších ukazatelů kvality chlorelly připravené ke konzumaci. Vzhledem k pevnosti obalu chlorelových buněk byla v minulosti dezintegrace velkým problémem. Dnes se používají různé metody na narušení buněčné stěny (dezintegrace). Liší se nejen stupněm dezintegrace, ale hlavně zachováním nejcennějších intracelulárních látek (CGF, enzymy). Je tedy mimořádně důležité, aby tento proces byl komplexně co nejkvalitnější. Na jedné straně musí dobře a hlavně definovaně rozrušit buněčné stěny maximálnímu procentu buněk. Na straně druhé musí být maximálně šetrný k obsahu buňky. Z toho je zřejmé a jasné, že metody používající cizí látky (ať už částice skla nebo chemikálie) trpí velkými nedostatky. Cizí látky se nikdy nemůže podařit dokonale oddělit. Při mechanických metodách dezintegrace zase dochází k poškozování vylitého obsahu chlorelových buněk oxidací. Náš výrobce používá metodu ochráněnou patentem, při které nejsou aplikovány žádné cizí látky a přitom je buněčný obal chlorelové buňky kvalitně rozrušený. Při maximální šetrnosti k intracelulárním látkám je zaručen extrémně vysoký stupeň dezintegrace dosazující přes 80 %, kde ostatní výrobci běžně dosahují hodnotu kolem 60 %. Výrobce pečlivě dbá, aby si jeho výroba zachovala tento vysoký standard, a ručí za něj.

Stravitelnost je parametr, který nás všechny zajímá. Jaká je zátěž organismu při konzumaci chlorelly a jaká je skutečná užitná hodnota jejího proteinu? Přirozený obsah proteinů (bílkovin) v biomase chlorelly je 60 % hmotnostních. Náš organismus je schopen z toho využít pouze tolik, kolik odpovídá stupni dezintegrace. Pokud je u konkrétní chlorelly určené ke konzumaci zaručen stupeň dezintegrace například 80 %, je i dostupnost proteinů (ale i ostatních intracelulárních látek) pro náš organismus taktéž přibližně 80 %. Platí to ale i opačně. Pokud při laboratorním testu dané chlorelly určené ke konzumaci získáme hodnotu takzvané stravitelnosti, odpovídá tato hodnota přibližně stupni dezintegrace. Vzhledem k možnosti provést tento test u nás v Čechách jsme se rozhodli mu podrobit i naši chlorelu. Trvali jsme na testu stravitelnosti v akreditované laboratoři, protože jsme nechtěli vyhlásit jen tak něco, co někde někdo napsal, nebo Vás zavést do šílených čísel. Chtěli jsme mít jistotu tady u nás doma potvrzenou nezávislými profesionály. Toto číslo je prosté a přitom neuvěřitelně veliké, při mimořádné šetrnosti k intracelulárním látkám dosahuje naše chlorella stupně stravitelnosti 80 %. Přibližně 50 % čisté hmotnosti každé tablety jsou tedy pro nás využitelné proteiny.

PŘEHLED CERTIFIKACE

mezinárodní certifikace zajištění kvality ISO9001.

ISO9001 (certifikace kvality ISO9001.)

..

Pro spirolinu a chlorellu.

  

Při speciálním nízkotlakovém rychloexpanzním procesu dezintegrace buněk, buněčná stěna chlorelly praskne během 3 sekund a plochy odkryjí četné póry (podobně jako u prasknutí kukuřice). Data ukazují na to, že míra stravitelnosti chlorelly zpracované tímto procesem šplhá až na 85%.

Chlorella prošel mezinárodní certifikací zajištění kvality FSSC22000.

mezinárodní certifikace kvality FSSC22000.

U

Věd.

mezinárodní certifikace zajištění kvality HACCP.

mezinárodní certifikace zajištění kvality HACCP.

....

...

...

...

Naše organické produkty jsou certifikované meznárodní institucí, která je IFOAM akreditovaná organizace.

...

National Quality Award National Quality Award

Několikanásobný nositel National Quality Award

Quality ...

Národní cena kvality pro ...

Toto ocenění uznává pokračující znamenitost kvality prvotřídní organické produkty.

Certifikace

National Quality Award

Certifikace

National Quality Award

TYPICKÁ ANALYZA BRETBACH CHLORELLA {TAIWAN}

Obecné složení: (ve 100g produktu)

Bílkoviny:...........60.3g

Tuky(lipidy):.......14.1g

vláknina:.................6g

popel:..................5.9g

uhlovodany:......15.6g

vlhkost:...............4.1g

feoforbidy:........20mg%

stravitelnost:... Až 85 %

Vitaminy(ve 100g)

A 8600μg

Alfa-karoten 23100μg

Beta-karoten 91700μg

Karotenoidy 523 mg

B1 1.84 mg

B2 4.87 mg

B6 2.00 mg

B12 130 μg

C 56 mg

D 58.1 μg

D 2320 IU

E 12.4 mg

K 3190 μg

K1 3190 μg

kyselina pantotenová 7.26 mg

niacin 48.4 mg

Inosit 236 mg

Biotin 316 μg

Lutein 248 mg

kyselina listová 880 μg

Chlorofyl 3150 mg

Minerály (ve 100g)

Fosfor 1370 mg

Sodík 20.7 mg

Vápník 172 mg

hořčík 257 mg

Draslík 1060 mg

Železo 146 mg

Zinek .. mg

Mangan .. mg

Měď 1 mg

Mikrobiologicky:

Celkem aerobních destiček: méně než 300/g

E. Coli Negativní

Salmonela Negativní

Aminokyseliny složení (g/100g)

Esenciální Aminokyseliny(g/100g)

Izoleucin 2.25

Leucin 4.94

Lysin 3.47

Methionin 1.36

fenylalanin 2.86

threonin 2.71

tryptofan 1.17

valin 3.45

Neesenciální Aminokyseliny(g/100g)

Alanin 4.26

Arginin 3.58

kyselina asparagová 5.01

Cystin 0.67

kyselina glutamová 6.28

glycin 3.25

histidin 1.27

prolin 2.90

serin 2.34

tyrozin 2.11

rozpouštědla žádné

PCB žádné

pesticidy a herbicidy žádné

Těžké kovy

Arsen není

Olovo 0.12ppm

Rtuť není

Kadmium není

TYPICKÁ ANALYZA BRETBACH SPIRULINA {TAIWAN}

Obecné složení: (ve 100g produktu)

Bílkoviny 65.6g

Tuky 7.1g

popel <10g

uhlovodany 15g

vlhkost <7g

Vláknina 8.2mg

kalorie 386kcal

Vitaminy(ve 100g)

A 13.7mg

Beta-karoten 291 mg

B1 0.74 mg

B2 9.30 mg

B6 1.60 mg

B12 250 mcg

E 3.03 mg

niacin 12.2 mg

kyselina listová 623 mcg

Chlorofyl 1.87 mg

Minerály (ve 100g)

Fosfor 1100 mg

Sodík 312 mg

Vápník 553 mg

hořčík 417 mg

Draslík 1568 mg

Železo 155 mg

Zinek 7.65 mg

Mikrobiologicky:

Clkem Plate count: <1 x 105cfu/g

E. Coli Negativní

Salmonela Negativní

Kvasnice, Plíseň Negativní

Aminokyseliny složení (mg/10g)

Neesenciální Aminokyseliny(mg/10g)

rozpouštědla žádné

PCB žádné

pesticidy a herbicidy žádné

Těžké kovy

Arsen <1.0ppm

Olovo <1.2ppm

Rtuť <0.1ppm

Kadmium <1.0ppm

TYPICKÁ ANALYZA BRETBACH - MLADÝ JEČMEN {NOVÝ ZÉLAND}

Obecné složení: (ve 100g produktu)

Energie 1054.1kJ

Bílkoviny 29.25g

Tuky; celkem 5.04g

Tuky; nasycený

Kyselina laurová 0.02g

Kyselina palmitová 0.52g

Kyselina stearová 0.03g

Kyselina behenová 0.03g

Kyselina lignocerová 0.02g

Tuky; nenasycené

Kyselina olejová 0.06g

Kyselina linolová 0.35g

Kyselina linolenová 3.13g

tuk ; neidentifikovaný 0.87g

Sacharidy - celkem 3.41g

Sacharidy - škrobu 0.31g

Sacharidů - cukrů

fruktóza 0.9g

Glukóza 1.1g

Laktóza <0.1g

Maltóza <0.1g

sacharóza 1.1g

vláknina 39.05g

Vitaminy(ve 100g)

Vitamin C 191 mg

Vitamin E 6.8IU

Thiamin 1.19 mg

Vitamin B2; celkem 2.41 mg

Vitamin B3; celkem 6.07 mg

Vitamin B6; celkem 1.26 mg

Kyselina listová 1305mcg

Beta-karoten <10mcg

Chlorofyl 982 mg

Karotenoidy 71 mg

Minerály (ve 100g)

Hliník 6.1 mg

Arsen <25mcg

Bor 280mcg

Kadmium 10mcg

Kalcium 330 mg

Cesium 1.1mcg

Chrom 92mcg

Kobalt 3.2mcg

Měď 720mcg

Železo 10 mg

Olovo 20mcg

Lithium 4mcg

Hořčík 180 mg

Mangan 5400mcg

Rtuť <2mcg

Molybden 42mcg

Nikl 21mcg

Fosfor 430 mg Draslík 4300 mg

Rubidium 10mcg

Selen <2mcg Sodík 50 mg

Cín <3mcg

Vanad <25mcg

Zinek 2600mcg

Mikrobiologicky:

E. Coli <3

Salmonela Negativní

rozpouštědla žádné

PCB žádné

pesticidy a herbicidy žádné

Copyright © 2006 PROBACH, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. All rights reserved