Vážení zákaznici z důvodu dovolené v době od 26.6.2023 do 10.7.2023 nebudeme moci vyřizovat Vaše objednávky děkujeme za pochopení.
Otázka kvality nabírá, čím dal více na vážnosti, takže pro některé výrobce a distributory může byt osudná. Ale jaká jsou kritéria na hodnocení chlorelly a podle jakých standardů se kvalita určuje? Státy, které prozkoumaly chlorelu a její blahodárné účinky pro člověka, brzy zjistily, že mezi kvalitou jednotlivých výrobců mohou být doslova propastné rozdíly. Byli nuceni zavést svá kritéria pro dovoz a pěstovaní chlorelly jako například Japonsko a Spojené státy americké.
Budeme zde rozebírat ty nejdůležitější podmínky a procedury, které jsme brali v úvahu při výběru našeho výrobce. Zvolili jsme ho po dokladném průzkumu trhu a po vyzkoušení několika dodavatelů a výrobců chlorelly. Tyto procesy jsou nutnou podmínkou pro optimální kvalitu:
Vložení vždy nových a kvalitních kmenových buněk po sklizni. Někteří výrobci praktikují to, že nedoplňují kvalitní kmenové buňky. Jejich chlorella tím ztrácí na kvalitě a to díky zjištění, že optimální doba pro sklizeň by měla byt mezi osmi až deseti dny od vsazení nových buněk. Navíc by měla být sklizeň kompletní, to znamená celého obsahu (voda se vypustí a pak se bazén naplní novou čistou vodou a vsadí se nové kmenové vyšlechtěné buňky chlorelly). Náš výrobce považuje tento postup za rozhodující. Kmenové buňky Chlorelly pyrenoidosy jsou pro vsázku vybírané ve speciální laboratoři. Pak je kladen velký důraz na sledování nejvhodnější doby pro sklizeň. Tento postup je zaveden u našeho výrobce, který díky dlouhodobým zkušenostem vybudoval svou laboratoř, kde se vybírají jen ty nejkvalitnější a nejsilnější kmenové buňky.
Čistá nekontaminovaná voda je dalším velmi významným faktorem a měla by se vyměnit po každé sklizni. Její čistota je základem pro optimální růst. výrobce používá přírodní pramenitou vodou, která je přísně a průběžně monitorována z hlediska obsahu nežádoucích toxinů, bakterií, ale i potřebných minerálních látek. Regulováno je i optimální pH.
Ekologické prostředí bez toxických chemikálií. Chlorella je velmi citlivá na prostředí, kde je pěstována. Jakékoli znečištění se může projevit na její kvalitě. Proto se výrobce rozhodl pro pěstování na jižním ostrově Ping-Tung na Taiwanu. Tato lokalita je dokonalá i pro dostatečné a stabilní sluneční záření.
Ekologické a šetrné zpracovaní. Výrobce používá celý komplex procedur na oddělení zralých buněk po sklizni od případných nečistot bez použití chemikálií.
Technologie dezintegrace, její šetrnost a stupeň, jsou jedny z nejdůležitějších ukazatelů kvality chlorelly připravené ke konzumaci. Vzhledem k pevnosti obalu chlorelových buněk byla v minulosti dezintegrace velkým problémem. Dnes se používají různé metody na narušení buněčné stěny (dezintegrace). Liší se nejen stupněm dezintegrace, ale hlavně zachováním nejcennějších intracelulárních látek (CGF, enzymy). Je tedy mimořádně důležité, aby tento proces byl komplexně co nejkvalitnější. Na jedné straně musí dobře a hlavně definovaně rozrušit buněčné stěny maximálnímu procentu buněk. Na straně druhé musí být maximálně šetrný k obsahu buňky. Z toho je zřejmé a jasné, že metody používající cizí látky (ať už částice skla nebo chemikálie) trpí velkými nedostatky. Cizí látky se nikdy nemůže podařit dokonale oddělit. Při mechanických metodách dezintegrace zase dochází k poškozování vylitého obsahu chlorelových buněk oxidací. Náš výrobce používá metodu ochráněnou patentem, při které nejsou aplikovány žádné cizí látky a přitom je buněčný obal chlorelové buňky kvalitně rozrušený. Při maximální šetrnosti k intracelulárním látkám je zaručen extrémně vysoký stupeň dezintegrace dosazující přes 80 %, kde ostatní výrobci běžně dosahují hodnotu kolem 60 %. Výrobce pečlivě dbá, aby si jeho výroba zachovala tento vysoký standard, a ručí za něj.
Stravitelnost je parametr, který nás všechny zajímá. Jaká je zátěž organismu při konzumaci chlorelly a jaká je skutečná užitná hodnota jejího proteinu? Přirozený obsah proteinů (bílkovin) v biomase chlorelly je 60 % hmotnostních. Náš organismus je schopen z toho využít pouze tolik, kolik odpovídá stupni dezintegrace. Pokud je u konkrétní chlorelly určené ke konzumaci zaručen stupeň dezintegrace například 80 %, je i dostupnost proteinů (ale i ostatních intracelulárních látek) pro náš organismus taktéž přibližně 80 %. Platí to ale i opačně. Pokud při laboratorním testu dané chlorelly určené ke konzumaci získáme hodnotu takzvané stravitelnosti, odpovídá tato hodnota přibližně stupni dezintegrace. Vzhledem k možnosti provést tento test u nás v Čechách jsme se rozhodli mu podrobit i naši chlorelu. Trvali jsme na testu stravitelnosti v akreditované laboratoři, protože jsme nechtěli vyhlásit jen tak něco, co někde někdo napsal, nebo Vás zavést do šílených čísel. Chtěli jsme mít jistotu tady u nás doma potvrzenou nezávislými profesionály. Toto číslo je prosté a přitom neuvěřitelně veliké, při mimořádné šetrnosti k intracelulárním látkám dosahuje naše chlorella stupně stravitelnosti 80 %. Přibližně 50 % čisté hmotnosti každé tablety jsou tedy pro nás využitelné proteiny.
ISO9001 (certifikace kvality ISO9001.).. Pro spirolinu a chlorellu.
Při speciálním nízkotlakovém rychloexpanzním procesu dezintegrace buněk, buněčná stěna chlorelly praskne během 3 sekund a plochy odkryjí četné póry (podobně jako u prasknutí kukuřice). Data ukazují na to, že míra stravitelnosti chlorelly zpracované tímto procesem šplhá až na 85%. |
|
mezinárodní certifikace kvality FSSC22000.U Věd. |
|
mezinárodní certifikace zajištění kvality HACCP..... ... ... ... Naše organické produkty jsou certifikované meznárodní institucí, která je IFOAM akreditovaná organizace. ... |
|
Několikanásobný nositel National Quality AwardQuality ... Národní cena kvality pro ... Toto ocenění uznává pokračující znamenitost kvality prvotřídní organické produkty. |
|
Certifikace |
Certifikace |