Vážení zákaznici z důvodu dovolené v době od 26.6.2023 do 10.7.2023 nebudeme moci vyřizovat Vaše objednávky děkujeme za pochopení.
Na přípravu čaje jsou různé názory, které se liší jak postupem, tak použitím prostředků. Existují různá doporučení pro dosažení optimálního chuťového potěšení z čaje, ovšem většinou na úkor hodnot, které by měly být v čaji zachovány. Může například dojít k přeměně některých užitečných látek dokonce i ve škodlivé jedy. K tomu přispívá například fermentace čaje, různé způsoby vaření nebo i jen použití velmi horké vody.
Koupíte-li si náš čaj, najdete v příbalovém letáku doporučení na jeho přípravu, která byla sestavená našimi experty.
Nejdůležitější zásady jsou tyto:
Bretbach čaj je speciální odrůda, sklizená v časném stádiu růstu. Není fermentovaný, a proto po vyluhování má jen světlou barvu. Protože i po vyluhování mnoho užitečných látek zůstává v listech, překonejte jejich hořkou chuť a zkuste lístky jemně rozkousat a sníst. Brzy zjistíte, jaké povzbuzující účinky mají látky v nich obsažené.
Přestože výrazné průvodní nebo vedlejší efekty po snědení lístků nejsou známy, mohly by citlivější osoby při větší dávce pociťovat mírné točení hlavy nebo slabou nevolnost.
Proto nedoporučujeme překročit doporučenou denní dávku 5–10 g. U dětí začínejte s malými dávkami.
« o čaji | info o čaji »